Vårt karitativa arbete

Sao Tomé & Príncipe, en ögrupp utanför Västafrika, är Afrikas näst minsta stat till ytan. Det är ett mycket fattigt land som har vissa inkomster av kakaoexport, men på grund av korruption och att exportinkomsterna endast kommer några få till del är fattigdomen hos den stora delen av befolkningen enorm. Per invånare räknat är Sao Tomé & Príncipe idag världens största biståndstagare, men tyvärr försvinner mycket av det statliga biståndet i fel fickor.

Den existerande omsorgen av svaga och sjuka sköts i princip helt av Kyrkan, vars Biskop på plats, missionären Manuel António Mendes de Santos CMF gör ett storartat arbete.

Utmaningarna är enorma att arbeta i denna miljö, där männen ofta är alkoholiserade och kvinnorna prostituerade. Öarna skulle kunna vara Västafrikas svar på Seychellerna men på grund av korrumperade politiker och deras ovilja att genomföra ekonomiska reformer hålls befolkningen i fattigdom.

En av de senaste utmaningarna för Biskopen är att bygga upp vård för psykiskt sjuka. Denna ”vård” som har utförts av staten hittills är att låsa in människor.

Det område som Kungliga Portugisiska Sankt Mikael av Vingen Orden inriktar sitt karitativa arbete på är Kyrkans arbete bland barn och unga. Sao Tomé & Príncipe är ett av få länder där barn fortfarande sätts ut på trappan när föräldrarna inte har möjlighet att föda det. Biskop Manuels och Kyrkans arbete med att skapa barnhem och där ge barnen ett värdigt liv och möjlighet till en framtid är enastående.

Nuvarande projekt, en dröm hos Biskop Manuel, är att skapa en lekpark i anslutning till barnhemmet. I denna ska alla barn, inte bara barnhemmets, få leka tillsammans, menar Biskop Manuel.

Vi är tacksamma för all hjälp till detta angelägna arbete.

Bild 2Bild 1Bild 3

Nedan finns två länkar till två av kungahusets välgörenhetsstiftelser.

af802ad153-manuel

a636b71510-henrique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close